›› Home ›› Nieuws

Ouderenbeleid OCMW

10 juli 2014

Het OCMW keurde in april de Ouderenbeleidsnota goed die Gent van 2014 tot 2019 op weg zet naar een leeftijdsvriendelijke stad. "Zaken als buurtgerichte werking, intergenerationele projecten en afbouwen van het gesloten karakter van de clubhuizen, komen aan bod, maar belangrijkst zijn onze liberale thema’s", zegt OCMW-raadslid Carl De Decker.

"Omdat zelfstandig thuis wonen niet voor iedereen blijvend is weggelegd, drijven wij aangepaste woonvormen op, zoals assistentiewoningen, groeps- en kangoeroewonen, levensloopbestendig wonen en liefst in de vertrouwde omgeving."

"Vereenzaming is nog zo’n topic", stelt Carl, "want sociale isolatie is een risicofactor voor een slechte geestelijke gezondheid. Sinds enkele jaren worden huisbezoeken gebracht bij 80-plussers. In de toekomst gaat ook aandacht naar 65-plussers die te maken kregen met een zogenaamd ‘life-event’ zoals een overlijden in naaste kring of fysieke problemen."

Tot slot verbaasde het niet dat de nota ‘Geospreiding van de lokale dienstencentra (ldc)’ de nood aantoonde van een ldc in Oostakker. Het OCMW zoekt een geschikte locatie. "Ook dit dossier volg ik van dichtbij op", aldus Carl.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.