›› Home ›› Nieuws

Schepen Sofie Bracke stelt beleidsnota Burgerzaken voor

7 juli 2014

De klant nog centraler zetten, dat is de doelstelling van Sofie Bracke voor de komende jaren als schepen bevoegd voor Burgerzaken. In haar beleidsnota worden concrete acties opgelijst om dat doel te bereiken, zoals het inzetten op e-dienstverlening, aanpassen van de openingsuren op maat van de klant, clusteren van stadsdiensten en het ombouwen van de loketten tot open en kindvriendelijke loketten. Zo garandeert de Stad elke Gentenaar een even kwaliteitsvolle dienstverlening

"Maar we zetten ook verder in op de evolutie van de begraafplaatsen naar begraafparken met voldoende banken en speelprikkels (zoals stapstenen) voor kinderen", aldus Sofie. "De begraafplaatsen blijven in de eerste plaats plekken waar mensen hun doden herdenken, maar ze mogen geen eilanden in de stad zijn. Ze kunnen zowel voor de bezoeker als voor de buurt een oase van rust en groenbeleving betekenen.

Gent kent een diverse samenstelling naar nationaliteiten, origine, leeftijd en gezinssamenstelling. Daarnaast telt onze stad jaarlijks ook steeds meer Gentenaars. Dat maakt dat de stedelijke dienstverlening moet inspelen op vele verschillende doelgroepen en maatschappelijke evoluties. Iedereen verdient dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening. En dus zullen we de dienstverlening anders moeten organiseren zonder dat ze aan kwaliteit inboet."

Klik hier om 10 blikvangers uit de beleidsnota Burgerzaken te lezen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.