›› Home ›› Nieuws

Nieuwevaart (tussen Wondelgembrug en Nieuwevaartbrug) vanaf 14/10/2014 afgesloten voor verkeer

14 oktober 2014

De Nieuwevaart (tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug) wordt vanaf dinsdag 14 oktober 2014 afgesloten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer. De fileopbouw als gevolg van de wegenwerken op deze locatie is zo groot dat de hulp- en veiligheidsdiensten (brandweer en ziekenwagens) het risico lopen niet meer tijdig te kunnen reageren.

 

Op de Nieuwevaart zijn momenteel grote wegwerkzaamheden bezig. Ook de Wondelgembrug is afgesloten in functie van een ingrijpende renovatie. In de voorbije week en het voorbije weekend is echter gebleken dat de fileopbouw in de Nieuwevaart tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug zo groot is, dat de hulp- en veiligheidsdiensten het risico lopen om niet meer tijdig te kunnen reageren bij een dringende oproep.

Nieuwevaart (tussen Wondelgembrug en Nieuwevaartbrug) afgesloten

Om deze situatie ten allen tijde  te vermijden, werd beslist om vanaf dinsdag 14 oktober 2014 het gedeelte van de Nieuwevaart  tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug af te sluiten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer, hulp- en veiligheidsdiensten en busverkeer zal nog doorgang krijgen. Voor voetgangers en fietsers is er geen omleiding.

Omleiding en parkeren

- De omleiding naar de N9/Brugsevaart loopt via de Frans Van Ryhovenlaan, Fuchsiastraat en Francisco Ferrerlaan .
- Parkeren aan de kant van de huizen wordt eveneens verboden omwille van de moeilijke doorgang. Gedurende een korte periode laden en lossen zal wel worden toegestaan.

Deze maatregel blijft gedurende onbepaalde tijd van kracht.

Informatie

Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen, Nancy De Klerck, projectleider, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. 09 266 83 54, fax 09 266 79 39, e-mail nancy.deklerck@gent.be

(Bron persbericht Stad Gent Departement Communicatie en Promotie)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.