›› Home ›› Nieuws

1,5 miljoen voor geluidsschermen langs R4 in Oostakker

3 december 2014

In 2017 komen er geluidsschermen langs het tracé van de afrit van het nieuw aan te leggen kruispunt van de R4 met de Langerbruggestraat in Oostakker - het zogenaamde “Hollands complex.” Daarvoor wordt 1,5 miljoen euro voorzien. Dat laat minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts weten na een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Mathias De Clercq.

De bouw van het nieuwe kruispunt aan de Langerbruggestraat, het “Hollands complex”, start in het voorjaar van 2015 en zal een tweetal jaar duren. Dit nieuwe kruispunt bestaat uit een brug over de R4 en op- en afritten die parallel met de R4 worden aangelegd. De plaatsing van de geluidsschermen zal na de herinrichting plaatsvinden in de tweede helft van 2017. De kostprijs wordt geraamd op 1,5 miljoen euro.

Vlaams Parlementslid Mathias De Clercq reageert opgetogen: “Het is een goede zaak voor de mensen van Oostakker dat de minister deze investering aankondigt. Naast de volledige herinrichting van het kruispunt is dit een tweede belangrijke verbetering voor het gebied. Dit zal leiden tot een betere levenskwaliteit voor de buurtbewoners. Na de investering in geluidsschermen langs de R4 in Evergem – een investering die nu in uitvoering is, is dit opnieuw een stap vooruit. Bovendien zullen er op termijn ook schermen worden voorzien ter hoogte van St-Kruis-Winkel.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.