›› Home ›› Nieuws

Speelstraten groot succes

18 mei 2011

De laatste jaren kennen de speelstraten een gestage groei in onze stad. Buurtbewoners organiseerden in het nabije verleden speelstraten in onder andere de Duifhuisstraat, Elfjulistraat, Flamingostraat, Hof Ter Mere, Holdaal, Tuinwijklaan en Zonnedauwstraat.

“Speelstraten zijn er om in de vakanties extra speelruimte te creëren. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid. Op die manier kunnen kinderen én volwassenen naar hartelust gebruik maken van de straat”, stelt Eerste schepen en schepen van Jeugd Mathias De Clercq. Want niet alleen kinderen vinden het fijn dat hun straat verkeersarm is, buurtbewoners organiseren voor de gelegenheid straataperitieven of een picknick. “Op die manier dragen de speelstraten bij tot de sociale cohesie van onze stad. Buren leren elkaar beter kennen, leeftijdsgenootjes vinden elkaar om te spelen, vriendschapsbanden worden gesmeed.”

Naast de speelstraten is ook de Pretkamjonet bijzonder succesvol. Dat is een kleurrijke bestelwagen boordevol leuk speelmateriaal die naar de Gentse wijken trekt. Ondermeer de kinderen rond het De Smet-De Naeyerplein achter het Sint-Pietersstation konden tijdens de paasvakantie reeds kennismaken met de Pretkamjonet.

Meer informatie over speelstraten:
Jeugddienst Gent
Tel. 09 269 81 10
jeugddienst@gent.be

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.