›› Home ›› Nieuws

Digitale inschrijfsysteem STIBO’s wordt bijgestuurd

15 januari 2015

Het dit schooljaar ingevoerde digitaal inschrijfsysteem bij de STIBO’s voor de voorschoolse, naschoolse en middagopvang wordt bijgestuurd. Dat antwoordde de schepen van Onderwijs op een vraag van gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil. Het systeem wordt flexibeler en voor ouders die thuis geen internet hebben komen er computers in elke opvangplaats.

Sinds september 2014 dienen ouders wier kinderen opvang nodig hebben in de vakanties in een stedelijk opvanginitiatief digitaal in te schrijven. Deze digitale manier voor inschrijven werd sinds 1 januari 2015 opengetrokken naar alle kinderen die schoollopen in het stedelijk onderwijs en deelnemen aan de voorschoolse, naschoolse en middagopvang.

Tijdens de eerste helft van de maand moet ingeschreven worden voor de daaropvolgende maand, het systeem laat hierop geen afwijkingen toe. Ouders hebben dus geen flexibiliteit voor wanneer ze onverwacht opvang nodig hebben, wat voor veel gezinnen niet werkbaar is.

Gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil vroeg aan de schepen van Onderwijs of het systeem kan geëvalueerd en bijgestuurd worden. Hij vroeg ook of er internettoegang kan voorzien worden voor ouders die thuis niet over internet beschikken. De schepen erkende dat er nog kinderziektes zitten in het systeem en beloofde op regelmatige tijdstippen het systeem te evalueren en bij te sturen. Zo zal bekeken worden of de vrijgekomen plaatsen door annuleringen kunnen gebruikt worden voor aanvragen voor onvoorziene opvang. De schepen antwoordde tenslotte dat voor ouders die thuis niet over internet beschikken in elke opvangplaats computers ter beschikking zullen staan. Mehmet Sadik Karanfil zal dit dossier namens Open Vld Gent blijven opvolgen. 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.