›› Home ›› Nieuws

Gent wil eerste Vlaamse natuurbegraafplaats

20 januari 2015

De stad Gent wil tegen de zomervakantie een locatie vinden voor een natuurbegraafplaats of een natuurstrooiweide.  "De mogelijkheid van een natuurlijk strooibos maar ook de natuurbegraafplaats, waar mensen zonder kist begraven worden, ligt in de lijn met mijn beleid", aldus Sofie Bracke schepen van Burgerzaken.

Vlaams minster Joke Schauvliege werkt sinds november aan een aanpassing van de wetgeving om het begraven in de vrije natuur mogelijk te maken en de stad Gent liet haar weten aan een pilootproject te willen meewerken. "Binnen de Groendienst gaat men een onderzoek voeren", zegt Bracke. "Er wordt niet alleen gekeken naar de mogelijke uitbreiding van bestaande begraafplaatsen, in Drongen ligt er bijvoorbeeld nog een groot stuk braakliggend terrein, of integreren in bestaande groenpolen. Een natuurbegraafplaats is mooier in een bestaand bos met geschiedenis en bomen van enige ouderdom." Schepen Bracke hoopt om de zoektocht nog voor de zomer af te ronden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info