›› Home ›› Nieuws

Deelgemeenten krijgen eigen verkeersborden

21 januari 2015

Wie Zwijnaarde, Drongen, Sint-Denijs-Westrem of een andere Gentse deelgemeente binnenrijdt, zal dat binnenkort ook zien aan een verkeersbord met de benaming van de deelgemeente. Dat bevestigde de burgemeester aan fractievoorzitter Sami Souguir tijdens de gemeenteraadscommissie Algemene Zaken.

Tegen juni 2015 moeten het oude type verkeersborden die het begin en het einde van de bebouwde kom aangeven vervangen worden door nieuwe borden. Het overlegplatform Zwijnaarde vond het een ideaal moment om de deelgemeenten duidelijker aan te geven op de borden. Ook Sami Souguir pleitte ervoor de deelgemeenten voortaan op de borden te vermelden, met succes want de burgemeester antwoordde positief op de vraag.

In februari en maart zullen 180 borden aangepast worden. Het gaat alleen om plaatsen waar de bebouwde kom geïsoleerd is. Wanneer de bebouwde kom van de deelgemeente aansluit op de bebouwde kom van Gent-centrum komt er voorlopig geen vermelding van de deelgemeente. Sami Souguir is tevreden: “In Gent staan er veel wegwijzers naar de deelgemeenten, maar het is niet duidelijk wanneer je de deelgemeente binnenrijdt. Door de nieuwe borden wordt aan dat euvel verholpen en versterken we de identiteit van onze deelgemeenten.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.