›› Home ›› Nieuws

OOG viert vijfde verjaardag

23 januari 2015

Het Ondersteuningspunt voor Ondernemers Gent (OOG) viert op vrijdag 23 januari 2015 zijn vijfde verjaardag. Dat ondersteuningspunt werd in 2010 door Mathias De Clercq in het leven geroepen om ondernemers zo vlot en efficiënt mogelijk te informeren. Gentse ondernemers kunnen er sindsdien terecht voor vragen en advies. En daar maakten ze volop gebruik van: op vijf jaar tijd beantwoordde het OOG 11.022 vragen

Ondernemers nemen vaak belangrijke beslissingen. En dan is het cruciaal dat ze over de juiste informatie beschikken. In Gent vinden ondernemers die informatie bij het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG). Het OOG bundelt informatie van eigen stadsdiensten, maar kan ook gericht doorverwijzen naar andere overheden en privé-initiatieven. Dat kan gaan van vragen over steunmaatregelen en vergunningen tot informatie over tewerkstellingsmaatregelen of aanvragen voor ruimte of uitbreiding. Het doel is om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden aan ondernemers vanuit een efficiënt werkende overheid. Eenvoudige vragen worden meteen beantwoord; complexere vragen worden deskundig opgevolgd door accountmanagers van de Dienst Economie.

Aanspreekpunt
‘Met het OOG zorgen we voor een gevoelige administratieve vereenvoudiging voor ondernemers. Ze worden niet van het kastje naar de muur gestuurd, maar krijgen via een centraal aanspreekpunt alle informatie die ze nodig hebben. Zo verliest een ondernemer geen kostbare tijd en kan hij zich toeleggen op wat hij het beste kan, namelijk ondernemen’, aldus Mathias De Clercq, eerste schepen en schepen van Haven, Economie en Ondernemen.

Top 5 van gestelde vragen
En de ondernemers in Gent weten het OOG te vinden. Op vijf jaar tijd heeft het OOG al
11.022 vragen rond ondernemen in Gent beantwoord. 22 procent betreft vragen over steunmaatregelen waarop ondernemers beroep kunnen doen; 21 procent betreft informatievragen en inschrijvingen voor evenementen; 21 procent zijn vragen van startende ondernemers; 11 procent heeft een vestigingsvraag of een vraag die gerelateerd is aan het zoeken naar bedrijfsruimte; 12 procent komt met vragen over vergunningen en reglementen.

Contacteer het OOG
Het OOG is zowel een digitaal als fysiek loket. Meer dan vier op de tien vragen worden via e-mail of de website gesteld, ruim een derde telefonisch en een vijfde van de ondernemers komt langs aan het loket. Op de website www.oogent.be is al heel wat basisinformatie voor ondernemers te vinden.

Eind 2014 verhuisde het loket naar het Administratief Centrum Portus in de Keizer Karelstraat 1. Ook de openingsuren werden aangepast. Zo kunnen ondernemers op maandag voortaan tot
19 uur langskomen.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.