›› Home ›› Nieuws

Twintigsteegjesplan’ pakt smalle steegjes in Gent aan

27 januari 2015

De Stad Gent start in 2015 met de voorbereidingen voor de heraanleg van twintig steegjes in het centrum van Gent. Veel van die steegjes fungeren immers als handige en verkeersveilige doorsteken voor voetgangers en fietsers. De steegjes die doodlopen, worden aangenamere binnenstedelijke woonbuurten

Veel steegjes in de binnenstad zijn er slecht aan toe. Daarom werden twintig steegjes als één project gedefinieerd en opgenomen in de meerjarenplanning om als een gezamenlijke opdracht aan te besteden.

Het gaat om de Saghermansstraat, Kleinvleeshuissteeg, Hazewindstraatje, Werregarenstraat, Oliestraat, Garensteeg, Gillis Coppinssteeg, Varkensstraat, Pluimstraat, Jan Botermanstraat, Perkamentstraat, Koolsteeg, toegang beluik Phoenixstraat, Turrepoortsteeg, Watergraafstraat, Jonkvrouw Mattestraat, Bonteleeuwstraat, Zoutstraat, Sint-Clarastraat en Sint-Jansvest.

Ook de openbare verlichting zal voor elk steegje bekeken worden en wordt waar nodig aangepast en verbeterd.

Dit jaar nog zal de voorstudie en de coördinatie met de nutsbedrijven rond zijn, zodat in 2016 de voorbereidende werken kunnen worden uitgevoerd. Daarna volgt dan de heraanleg van de steegjes.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.