›› Home ›› Nieuws

Skatepark Tondelier verhuist naar Blaarmeersen

10 februari 2015

Het skatepark op de site Tondelier aan het Rabot zal op termijn verhuizen naar de Blaarmeersen. Dat kwam gemeenteraadslid Stephanie D’Hose te weten van de schepen van Sport. Het nieuwe skatepark wordt ingepland tussen de Topsporthal en het Huis van de Sport op de Zuiderlaan. Of het een overdekt of openlucht terrein wordt, is nog niet duidelijk.  

Door de start van het woonproject Tondelier, moet het overdekte skatepark in de voormalige boksclub Golden Gloves verdwijnen. Dat is jammer, want de Gentse skatescène is al jaren vragende partij voor een permanent skatepark. Stephanie D’Hose vroeg op de Commissie Cultuur, Sport en Feesten aan de schepen van Sport of er een alternatief wordt onderzocht voor het verdwijnende skatepark en kreeg een positief antwoord.

Wat vaststaat is dat het nieuwe skatepark op de site van de Blaarmeersen komt te liggen, tussen de Topsporthal en het Huis van de Sport. De inplanting van het skatepark wordt meegenomen in de opmaak van het nieuwe masterplan voor het sport- en recreatiepark Blaarmeersen. De Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke planning werkt momenteel aan de opmaak van een ontwerpschets, en zal binnenkort overleggen met alle betrokken instanties en ook met de skaters zelf. Een concrete timing is er nog niet, maar de bedoeling is om nog deze legislatuur het skatepark te realiseren.

Stephanie D’Hose: “Het is goed dat er een permanente oplossing komt voor het skatepark, de Gentse skaters hebben er lang genoeg op gewacht. Het moet nu snel duidelijk worden of het een overdekt of een openlucht park wordt. Ik zal aandringen bij de schepen om hierover voldoende overleg te plegen met de Gentse skaters.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info