›› Home ›› Nieuws

Mobiel dienstencentrum voor geboorteaangiftes?

25 februari 2015

Schepen van Burgerzaken Sofie Bracke onderzoekt of ze het mobiel dienstencentrum kan inschakelen aan de Gentse materniteiten voor het aangeven van pasgeboren Gentenaartjes. “Ouders kunnen dan gewoon op de parking van de materniteit de administratie in orde laten brengen”, aldus Sofie. “Dat zou ouders de moeite besparen om naar het administratief centrum Zuid te komen voor de aangifte van hun baby.” 

De vier Gentse ziekenhuizen staan positief tegenover een proefproject. Maar een essentiële voorwaarde is dat vanuit de ziekenhuizen de geboorteattesten automatisch doorgegeven worden naar de stad en momenteel werkt enkel het AZ Sint-Lucas met dit systeem. Aangezien er op dit moment nog volop werken worden uitgevoerd aan de parking van het AZ Sint-Lucas is het momenteel moeilijk om een timing te plakken op de start van het proefproject. “Maar we doen er alles aan om zo snel mogelijk van start te gaan”, verduidelijk Sofie. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info