›› Home ›› Nieuws

Bouwaanvraag voor fietsbrug Sint-Lievenspoort kan dit jaar worden ingediend

18 maart 2015

De bouwaanvraag voor de fietsbrug aan de Gentse Sint-Lievenspoort zou nog dit jaar worden ingediend. Dat is althans de bedoeling van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts. Eens de bouwvergunning wordt bekomen kunnen de werken in 2016 worden aanbesteed. De kostprijs van de nieuwe fietsbrug wordt geraamd op 250.000 euro. Dat antwoordde hij op een schriftelijke vraag van de Gentse volksvertegenwoordiger Mathias De Clercq.

Met het antwoord van Weyts komt er meer duidelijkheid over de plannen van de Vlaamse overheid, nadat vorige maand al bleek dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een studie over de bouw van een fietsbrug aan de Sint-Lievenspoort was gestart. Zo zou er momenteel een technisch ontwerp worden uitgewerkt dat voorziet in een fietsonderdoorgang langs het water onder het kruispunt. 

“In dat ontwerp wordt volgens de minister voorzien dat de fietsers die de stadsring volgen richting Dampoort, het kruispunt niet langer gelijkvloers moeten oversteken. Dat zou een hele vooruitgang betekenen want de huidige situatie is allesbehalve optimaal vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid. In Gent wordt er dan ook al lang uitgekeken naar de plannen van de Vlaamse overheid voor dit punt”, vertelt Mathias De Clercq. 

Weyts liet weten dat het ontwerp dat momenteel in uitwerking is, vervolgens zal worden voorgelegd aan de Gemeentelijke Begeleidingscommissie, waarna er nog dit jaar een bouwaanvraag zou moeten volgen. Na het bekomen van de bouwvergunning kunnen de werken in 2016 worden aanbesteed. De kostprijs wordt geraamd op 250.000 en zal volledig worden gefinancierd door AWV.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info