›› Home ›› Nieuws

Stephanie vraagt vervolg holebibeleidsplan

20 mei 2015

Zondag 17 mei was de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Tijdens de afgelopen commissie Welzijn, Werk en Milieu van 19 mei stelde gemeenteraadslid Stephanie D’Hose aan schepen Resul Tapmaz de vraag hoe zijn aangekondigde geïntegreerde aanpak rond holebi’s en transgenders in onze stad de komende jaren verder zal worden geconcretiseerd.

De schepen verwees in zijn antwoord naar de ‘Regenboogverklaring’ die in januari 2014 door de stad en vele partners werd ondertekend. Die verklaring moet de basis vormen voor een geïntegreerde aanpak van discriminatie van holebi’s en transgenders in de stad. Hieraan wordt een reeks acties en maatregelen gekoppeld, waarvan er al verschillende werden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is  het project “nie normaal”, een multimediaal initiatief dat seksuele diversiteit bespreekbaar moet maken.

Stad Gent heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen de discriminatie van holebi’s in onze samenleving. Het eerste Gentse holebibeleidsplan was een primeur in Vlaanderen. Het tweede holebibeleidsplan ging verder op die ingeslagen weg en vanaf dan werd ook het thema transgender meegenomen. Er wordt nu echter geen nieuw holebibeleidsplan in het vooruitzicht gesteld.

Stephanie D’Hose erkent dat er al heel wat maatregelen zijn genomen, maar betreurt dat er geen volgend holebibeleidsplan meer komt: ‘Naast symbolische acties zoals uithangen van de regenboogvlag zijn er ook concrete maatregelen nodig die een attitudeverandering met zich meebrengen. Dit gestoeld op een aanpak waarbij de problematiek vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Een integraal holebibeleidsplan is hiervoor een goede basis.’

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info