›› Home ›› Nieuws

Nieuwe bushalte PGB-stadion

23 mei 2011

Sinds 2 mei 2010 speelt KRC Gent-Zeehaven, alias ‘de Ratjes’, in het gloednieuwe PGB-stadion. Dit complex is gelegen aan de Eikstraat in Oostakker, en geeft aan de ploeg uit vierde klasse en de talrijke jeugdploegen de kans om te voetballen in ideale omstandigheden. Ook de lokale club SKV Oostakker uit vierde provinciale maakt gebruik van het unieke kunstgrasveld.

Met de officiële ingebruikname in zicht moest de trouwe supporter heel wat moeite doen om het stadion te bereiken. Zo bestond er geen optimale busverbinding tussen Gentbrugge en Oostakker én lag de dichtstbijzijnde bushalte wat afgelegen van de ingang van het PGB-stadion. Voor de oudere Ratjes-aanhanger was dit dus allesbehalve evident. Bovendien werden heel wat jeugdspelers geconfronteerd met hetzelfde praktische probleem.

Redenen genoeg voor gemeenteraadslid Carl De Decker om bij de Schepen van Mobiliteit aan te dringen op een bushalte in de Eikstraat. De Lijn ging in op de vraag en verlegde een busroute die voortaan ook de Eikstraat zou bedienen. Wie het PGB-stadion wil bereiken, kan o.a. de buslijnen 70 t.e.m. 73 gebruiken.

www.carldedecker.be

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.