›› Home ›› Nieuws

Parkbos komt tot ontwikkeling: nieuwe groenpool groeit uit tot stadsbos voor de Gentenaars

13 juli 2015

In het zuiden van Gent is al lang nood aan een volwaardige groenpool om te ontspannen. Het parkbos voorziet in een gebied van bijna 1200 hectare tussen de Ringvaart, de Kortrijksesteenweg, de E17 in Zwijnaarde en de woonkern van De Pinte. Dit zal tegen 2018 uitgroeien tot een multifunctionele groenpool met 340 hectare park- en natuurgebied en 500 hectare duurzaam landbouwgebied.

Maar eerst moet het gebied nog volgroeien. De natuur wordt daarbij een handje geholpen. Zo hebben in het voorjaar leerlingen van de Sint-Vincentiusschool en De Boekenmolen geholpen om een groenbuffer aan te planten tussen de E17 en de nabije woningen. Eerst schepen Mathias De Clercq en Open Vld fractievoorzitter Sami Souguir: "Met het parkbos komt er meer groen en speelruimte in Zwijnaarde, dat is goed voor het aantrekken van jonge gezinnen. Je kan trouwens nu al het parkbos ontdekken, er zijn vijf wandelroutes uitgetekend. Prachtige beleving, voor alle leeftijden."

Meer info: www.parkbos.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info