›› Home ›› Nieuws

Reactie Open Vld-fractie n.a.v. berichten personeelslid Politie Gent via social media

27 08 2015

De Gentse Open Vld-fractie heeft met verbijstering kennis genomen van de berichten die door een personeelslid van Politiezone Gent via social media werden verspreid. Dergelijke racistische en discriminerende uitspraken zijn ontoelaatbaar en staan haaks op de waarden die het Gentse politiekorps hoort uit te dragen.

 

Iedere burger heeft recht op een neutraal en objectief optreden van de politie. Zonder op de resultaten van het intern onderzoek vooruit te willen lopen, stelt onze fractie zich ernstige vragen bij de objectiviteit van politiemensen die dergelijke boodschappen verspreiden.

Gemeenteraadslid Geert Versnick is tevens zeer verwonderd door de uitspraak van korpschef Filip Rasschaert. "We gaan iedereen nog duidelijk maken dat je moet oppassen met wat je op sociale media gooit. Je zit niet op café." Dit wekt verkeerdelijk de indruk dat hiermee voor leden van het Gentse korps het licht op groen wordt gezet om racistische uitspraken te doen op café.

Geert Versnick “ Een grondig onderzoek is noodzakelijk om na te gaan of het hier daadwerkelijk om een geïsoleerd geval gaat en er geen sprake is van een structureel probleem binnen het Gentse politiekorps. Ongeacht het resultaat van dit onderzoek is een diepgravende gedachtewisseling over de feiten en hoe we deze in de toekomst kunnen voorkomen aan de orde en zal ik hiertoe een initiatief nemen in de eerstvolgende commissie Algemene Zaken op 21 september e.k."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info