›› Home ›› Nieuws

Sven Gatz en Stad Gent investeren 5,97 miljoen euro in NTGent

17 09 2015

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en de Stad Gent investeren samen 5,97 miljoen euro in NTGent. Met dit bedrag kan het Nederlands Toneel Gent zijn theaterinfrastructuur moderniseren. Open Vld Gent is zeer verheugd met deze beslissing.

Het NTGent is gehuisvest in de Koninklijke Nederlandse Schouwburg (KNS) op het Sint-Baafsplein. Bij de verbouwing 20 jaar geleden werd er geen rekening gehouden met het moderniseren van de theatertrekken. Intussen  werd een Europese richtlijn uitgevaardigd die het noodzakelijk maakt om alle theaters uit te rusten met een automatische trekkenwand. Ook de arbeidswetgeving zet meer dan ooit in op veiligheid van de werknemers, wat aanpassingen aan de infrastructuur van het NTGent noodzakelijk maakt.

Naast de theatertrekken wordt bovendien ook de laad-en loskade van het KNS-gebouw vernieuwd. Decorstukken zijn vandaag steeds zwaarder en omvangrijker. De schaarlift voldoet niet meer aan de noden van een hedendaags receptief en producerend theater.

De Stad Gent maakt 3,97 miljoen euro vrij voor de infrastructuurwerken. Vlaams minister Sven Gatz doet daar 2 miljoen euro bovenop uit het Fonds voor Culturele Infrastructuur (Foci).

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz: ‘Het NTGent is een van onze belangrijkste theatergezelschappen in Vlaanderen. Met Johan Simons aan het roer heeft het gezelschap heel wat ambitie in huis gehaald. De grote investering die de Vlaamse Gemeenschap en het stadsbestuur samen realiseren om de trekkenwand en de laad-en loskade van het KNS-gebouw te vernieuwen, zorgt ervoor dat het NTGent die ambities kan waarmaken.’

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info