›› Home ›› Nieuws

Meulestede krijgt tweelingbrug

1 oktober 2015

Er is eindelijk een oplossing in de maak voor de tot op de draad versleten Meulestedebrug. In de toekomst komen er twee aparte bruggen om het verkeer vlotter af te wikkelen. Daarmee komt hopelijk een einde aan de vele keren dat de brug onderbroken is wegens een defect, met lange files tot gevolg. Vlaams parlementslid Mathias De Clercq ondervroeg de bevoegde minister Weyts al meerdere malen over het uitblijven van een oplossing.

"Zowel de omwonenden als de bedrijven in de haven snakken naar een oplossing voor Meulestedebrug. De brug vormt een belangrijke scharnier tussen de stad en de haven en is een cruciale schakel tussen de R4 en de Port Arthurlaan. Onbegrijpelijk dat dit dossier zo lang aansleept".

In het verleden hekelde gemeenteraadslid Sas van Rouveroij reeds de trage gang van zaken in het dossier. Nu zou er dus toch schot in de zaak komen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal zat al meermaals samen met vertegenwoordigers van Stad Gent, de Haven van Gent, Agentschap Onroerend Erfgoed en Agentschap Wegen en Verkeer om een oplossing uit te werken. Nog dit najaar wordt een definitieve oplossing verwacht zodat in 2016 de werken kunnen starten.

Mathias De Clercq: "Ik kijk samen met alle Gentenaars uit naar een vlotte verkeersafwikkeling ter hoogte van dit knelpunt. Het kan niet zijn dat een meer dan 50 jaar oude brug alles hier vast doet lopen. Ik blijf alleszins de minister onder druk zetten in dit dossier."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info