›› Home ›› Nieuws

Bussen door Abdijmolenstraat?

21 09 2015

Met de voorstelling van de plannen voor de heraanleg van Drongenplein werd ook duidelijk dat De Lijn voortaan met de bus door de Abdijmolenstraat zou rijden. Het massale protest van de bewoners van de Abdijmolenstraat tegen het plan om bussen door de straat te sturen, viel niet in dovemans oren. Tijdens de commissie Mobiliteit van juni polste gemeenteraadslid Sami Souguir al naar mogelijke alternatieven waardoor de bussen niet door de smalle Abdijmolenstraat zouden moeten rijden. Inmiddels kon schepen Sofie Bracke - die in Drongen woont - tijdens de aangekondigde testrit ook persoonlijk vaststellen dat het allesbehalve evident is om een bus op een veilige manier door de straat te laten rijden.

Dit versterkt onze oproep om vooral uit te kijken naar mogelijke alternatieven. Terugkomen op de plannen voor Drongenplein en de Oude Abdijstraat, waar zogeheten ‘dubbele lus’ en bijhorende maatregelen om de vlotte doorstroming van het openbaar vervoer te garanderen, moet voor ons grondig onderzocht en in overweging genomen worden.

“Mijn collega bevoegd voor mobiliteit gaat alleszins op zoek naar een degelijk voorstel”, aldus schepen Sofie Bracke. Zo vernam Sami Souguir tijdens de commissie mobiliteit van oktober dat men momenteel onderzoekt of het toch mogelijk is om alleen de bus in beide richtingen door de Oude Abdijstraat te laten rijden, zonder aan het vooropgestelde aantal parkeerplaatsen te raken. Wanneer deze piste technisch niet haalbaar blijkt, zal teruggegrepen worden naar één van de andere scenario’s. Het moet alleszins een veilig en leefbaar alternatief zijn.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info