›› Home ›› Nieuws

Facelift voor Braunplein

25 mei 2011

In oktober 2010 werd met de heraanleg van het Emile Braunplein, het Goudenleeuwplein, de Poeljemarkt en de Botermarkt begonnen. De voorziene fietsenstallingen, het publiek sanitair en een halfondergronds ‘grand café’ zullen er verrijzen. Het café zal uitgeven op een parkje, ‘The Green’, dat met zijn 300 m2 wat groen toevoegt aan het hart van de stad.

Het kuierparkje wordt een kleine groenzone, afgebakend met een stenen muur. Terwijl trappen en hellingen het parkje met de hogerliggende straatniveaus verbinden, vormen diagonale wandelpaden de verbinding tussen Donkersteeg, Mageleinstraat en Cataloniëstraat. De bestaande kunstelementen - de Minnebeelden en de Mathildisklok – zullen er later elk een eigen plaats krijgen. De nog op te richten stadshal en de verzonken ‘Green’ willen de aandacht trekken op de eigenheid van de twee historische pleinen: het Goudenleeuwplein en de Poeljemarkt, extra benadrukt door een verschillende textuur in de verharding. Klein Turkije zal op zijn beurt een nieuwe bestrating in natuursteen krijgen. Aan de kant van de Sint-Niklaaskerk komen er opnieuw huisjes.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info