›› Home ›› Nieuws

Nood aan bijkomende plaatsen in het onderwijs

20 januari 2016

De centrumsteden krijgen de komende tien jaar te kampen met een grote vraag naar bijkomende plaatsen in het onderwijs. Antwerpen spant de kroon, maar uit de prognose blijkt dat als niet ingegrepen wordt ook in Gent in 2020 het tekort zal oplopen tot een tekort van 923 plaatsen in het basisonderwijs en 1.211 plaatsen in het secundair onderwijs.

In de commissie Onderwijs stelde raadslid Mehmet Sadik Karanfil aan de bevoegde schepen onlangs de vraag hoe Gent dit tekort over alle netten heen de komende jaren zal aanpakken.

Sinds 2011 werden er door de Vlaamse overheid jaarlijks gelden toegekend. Bij het toekennen van de middelen wordt gekeken naar de noden. In het basisonderwijs in Gent zijn er nog vele projecten die lopende zijn of in de steigers staan. De voorbije jaren werden reeds 2578 extra plaatsen gecreëerd.

Maar al deze ingrepen zullen nog niet voldoende zijn. Wil de stad het op ons afkomende tekort kunnen managen dan zal op dit tempo moeten verder gewerkt worden en zullen de scholen blijvend creatief te werk moeten gaan. In de toekomst hoopt de stad positief nieuws te mogen krijgen van de Vlaamse overheid voor subsidies voor onder meer de projecten Oude Dokken, De Voskenslaan en De Vogelzang. Voor het secundair onderwijs is er een gelijkaardige oefening lopende.

De Open Vld-fractie zal de nood aan bijkomende plaatsen in het onderwijs verder van nabij opvolgen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info