›› Home ›› Nieuws

Graffitistraatje wordt opnieuw aangelegd

7 maart 2016

Het Werregarenstraatje of "Graffitistraatje" wordt opnieuw aangelegd, blijkt uit een schriftelijke vraag van Stephanie D'Hose. Op korte termijn wordt een aannemer aangesteld die zowel de werken aan riolering als aan de nutsleidingen kan uitvoeren.

Voor wat betreft de negentien andere steegjes in het Twintigsteegjesplan is een timing nog niet bekend. "Er werden reeds grondmetingen uitgevoerd en er vonden coördinatievergaderingen plaats met de nutsmaatschappijen. Nu is het in eerste instantie aan hen om te bekijken of er uitbreidingen, aanpassingswerken en/of saneringen van hun infrastructuur nodig zijn. Op basis van deze info en de geschatte duur van de nutswerken kan dan de planning verder worden uitgewerkt voor ieder individueel steegje", aldus de bevoegde schepen.

Gent wil met het Twintigsteegjesplan de vaak handige en verkeersveilige doorsteken comfortabeler maken voor fietsers en voetgangers. De steegjes die doodlopen, worden aangename binnenstedelijke woonbuurten. Er zal iets worden gedaan aan de slechte staat van het wegdek en er komt betere en duurzame verlichting.

Een overzicht van de steegjes: Saghermansstraat, Kleinvleeshuissteeg, Hazewindstraatje, Werregarenstraat, Oliestraat, Garensteeg, Gillis Coppinssteeg, Varkensstraat, Pluimstraat, Jan Botermanstraat, Perkamentstraat, Koolsteeg, toegang beluik Phoenixstraat, Turrepoortsteeg, Watergraafstraat, Jonkvrouw Mattestraat, Bonteleeuwstraat, Zoutstraat, Sint-Clarastraat, Sint-Jansvest.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info