›› Home ›› Nieuws

Vlotter en veiliger verkeer op Gentse stadsring R40

10 juli 2016

In augustus 2016 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Gent met verschillende werken op de Gentse stadsring (R40). Het doel? De huidige capaciteit van de stadsring (R40) vergroten. De ingrepen zijn er gekomen op vraag van Open Vld Gent en zijn belangrijk in de aanloop naar het circulatieplan, dat op 3 april 2017 in voege gaat. 

Het circulatieplan zorgt voor een bereikbare binnenstad met meer leefkwaliteit, door het doorgaand verkeer op de stadsring (R40) te houden. De werken starten in augustus 2016 en moeten nog voor de invoering van het circulatieplan afgerond zijn.

De verschillende ingrepen zijn het resultaat van een grondige studie van de Gentse stadsring door een team van experten. De studie had als doel quick wins te zoeken om de doorstroming en de verkeersafwikkeling op de R40 te verbeteren. Het ging met andere woorden om kleinere maatregelen die snel uitgevoerd konden worden.

Tussen augustus 2016 en het voorjaar van 2017 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op vier locaties.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info