›› Home ›› Nieuws

Netheid de goede kant op?

30 09 2016

Het lijkt de goede kant op te gaan met sluikstorten in Gent. Ivago haalde vorig jaar zo’n 11 procent minder sluikstort op dan in 2014, toch blijft sluikstort en zwerfvuil een grote ergernis. Gemeenteraadslid Stephanie D’Hose plaatste dan ook enkele kritische kanttekeningen bij het netheidsrapport 2014-2015.

Via het actieplan ‘Meer geel op straat’ zet Ivago sinds mei zo’n anderhalf miljoen extra middelen in om onze stad proper te houden, met resultaat. De netheidsgraad van de straten gaat er op vooruit, maar we zijn er nog lang niet. Stephanie D’Hose plaatste onder meer vraagtekens bij de verminderde personeelscapaciteit bij de gemeenschapswacht, de belangrijkste bron van sluikstortmeldingen, en de accuraatheid van de netheidsbarometer die gehanteerd wordt. Naast de versterking van het team gemeenschapswachten met 4 nieuwe medewerkers zullen voortaan ook 6 netheidscoaches actief opzoek gaan naar probleemsituaties en bemiddelen bij afvalproblemen. De netheidsbarometer zal binnenkort ook uitgebreid worden met parken waardoor ook de netheid van de parken er in toekomst op vooruit moet gaan.

Voorts blijft het belangrijk om elke sluikstort te blijven melden via het meldpunt van Ivago. Enkel na melding wordt een sluikstort door Ivago opgeruimd.

Het volledige netheidsrapport 2014-2015 kunt u hier vinden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info