›› Home ›› Nieuws

Stad Gent hervormt subsidie Duurzame Wijken

7 oktober 2016

Met de subsidie voor Duurzame Wijken wil de Stad Gent bewoners en bewonersverenigingen aanzetten samen projecten op te zetten om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. De projecten kunnen gaan van het samen isoleren van daken, het koppelen van een warmtenet van een bedrijf met de wijk tot het samen participeren in duurzame energiebronnen.

U kunt de subsidie gebruiken om advies en expertise in te huren. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een businessplan. 10% van de subsidie kan eveneens gespendeerd worden voor het aankopen van materialen. U krijgt minimaal 1.500 euro en maximaal 12.000 euro.

Met de hervorming valt het wijkgebonden criterium weg. De projecten dienen uiteraard wel uitgevoerd te worden door Gentenaars in Gent. Hiernaast wordt er verwacht dat het project gekopieerd kan worden door ander Gentenaars. Als 20 Gentse gezinnen meteen rechtstreeks bereikt kunnen worden, valt deze voorwaarde weg.

Open VLD Gent juicht alle initiatieven toe die Gentenaars en Gentse gezinnen ondersteunen bij het verduurzamen van hun energieverbruik. Dat is goed voor het klimaat en de portemonnee. We zullen de hervorming dan ook ondersteunen tijdens de volgende gemeenteraad.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info