›› Home ›› Nieuws

Brusselsepoortstraat gaat weer open

13 december 2016

Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, dan gaat de Brusselsepoortstraat op woensdag 21 december 2016 weer open voor alle verkeer. Ook tramlijnen 21 en 22 kunnen vanaf dan opnieuw vlot door de straat rijden.

Om de nieuw aangelegde tramsporen in de recent geopende Brusselsesteenweg vlot te laten aansluiten op de sporen in de Brusselsepoortstraat, waren ook werken nodig in de Brusselsepoortstraat zelf. Die werken waren gestart op dinsdag 2 augustus 2016 en konden binnen de vooropgestelde timing afgerond worden.

Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de straat kwalitatiever in te richten. De nieuwe Brusselsepoortstraat heeft een betere doorstroming van het openbaar vervoer (tram en bus), een veiligere verbinding voor fietsers, comfortabele voetpaden en groene accenten. Qua uitstraling heeft de Brusselsepoortstraat dezelfde 'look and feel' als de vernieuwde Brusselsesteenweg.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info