›› Home ›› Nieuws

Geen drankvergunning meer nodig voor occasionele drankgelegenheden

9 februari 2017

Het Stadsbestuur heeft op 9 februari 2017 beslist de verplichte vergunning voor het schenken van gegiste en/of sterke dranken op ‘occasionele drankgelegenheden’ af te schaffen. Dat bespaart de organisator heel wat administratieve rompslomp.

De vereenvoudiging geldt ‘voor elke drankgelegenheid die ten hoogste tienmaal per jaar en telkens voor niet langer dan vijftien opeenvolgende dagen wordt gehouden door een kring, een maatschappij of een particuliere vereniging’. Het college legt de beslissing voor aan de gemeenteraad op 20 of 21 februari en zal indien goedgekeurd in werking treden op 1 maart 2017.

'Dit is een grote verbetering voor organisatoren van allerhande evenementen. Er komt immers heel wat kijken bij de organisatie van een evenement. We mogen niet onderschatten hoeveel tijd Gentenaars elk jaar opnieuw steken in bijvoorbeeld het organiseren van een straat- of buurtfeest, zaken die het buurtgevoel en de samenhang in onze stad ten goede komen. Door deze serieuze administratieve vereenvoudiging, kunnen organisatoren al hun energie steken in het uitwerken van het evenement zelf',  aldus Christophe Peeters.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.