›› Home ›› Nieuws

Geen veilige oversteekplaatsen

25 mei 2011

In de Zeeschipstraat zijn enige tijd geleden vluchtheuvels aangelegd als oversteekplaats. Op het eerste zicht een goede zaak, gezien nogal wat mensen deze plaats als oversteek gebruiken om het speelbos en de begraafplaats van Wondelgem te bereiken. Buurtbewoners stelden echter vast dat er nog steeds geen zebrapad was aangebracht.

Een vergetelheid, dacht fractieleider in het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid Sas van Rouveroij, die er een vraag over stelde in het Vlaams Parlement. Uit het antwoord bleek echter dat het een bewuste keuze was om geen vals gevoel van veiligheid te geven op een weg waar 70 km per uur mag gereden worden. Vreemd, want verderop is er wel een zebrapad en ook in de Afrikalaan, waar hetzelfde snelheidsregime geldt. Toen het Agentschap Wegen en Verkeer hiermee geconfronteerd werd, besliste men om de andere zebrapaden te verwijderen.

Sas van Rouveroij: “Begrijpe wie begrijpen kan. In plaats van oversteekplaatsen veiliger te maken beslist men ze te verwijderen. Het is de struisvogelpolitiek van de Vlaamse Regering waar geen Vlaming beter van wordt.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.