›› Home ›› Nieuws

Kraken kan niet … punt

20 maart 2017

Kraken kan voor OpenVld niet. Daarover kan geen dubbelzinnigheid bestaan. Het is een grove aantasting van het eigendomsrecht, toch een pijler van onze maatschappij.

Het federaal parlement is bevoegd en onze Open Vld-parlementsleden werken hard aan nieuwe regels die kraken voortaan onmogelijk moeten maken. In de pers is ondertussen uitvoerig bericht over een akkoord over het strafbaar maken van kraken en over het versnellen van de procedure tot uitzetting. Dit initiatief is in 2013 opgestart door Mathias De Clercq en is in 2015 overgenomen door Egbert Lachaert, die er nu aan verder werkt.

“We kijken de komende weken en maanden met veel aandacht naar het werk van het federale parlement en rekenen erop dat de nieuwe regels snel een einde zullen maken aan deze absurde aantasting van het eigendomsrecht.”, aldus fractieleider Sami Souguir.

Daarom hebben we in de gemeenteraad volgende beslist:

  • De aanpak van de krakersproblematiek is dringend en noodzakelijk
  • We stellen ons vertrouwen in de besprekingen en het akkoord op federaal niveau
  • Indien binnen 3 maanden federaal geen akkoord bereikt is, roept de gemeenteraad aldan het parlement op om deze problematiek met spoed aan te pakken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info