›› Home ›› Nieuws

Open Vld tevreden met redelijkheid bij invoering circulatieplan

21 maart 2017

Tijdens de laatste gemeenteraad kondigde schepen Watteeuw aan dat bij de invoering van het circulatieplan op 3 april een overgangsperiode zal voorzien worden tot eind april,  waarbij wie een vergissing begaat en de uitbreiding van het voetgangersgebied inrijdt of een knip overschrijdt eerst een waarschuwingsbrief zal ontvangen alvorens beboet te worden.

Met de invoering van het circulatieplan over 15 dagen, staat onze stad voor een ingrijpende wijziging aan de verkeersstromen in de binnenstad. Iedereen zal er aan moeten wennen en zijn of haar gewoontes aanpassen. Alles blijft bereikbaar, maar we zullen voortaan toch even moeten nadenken wat precies onze bestemming is, en dan de juiste route kiezen.

De eerste dagen en weken zullen er sowieso misverstanden zijn. Als Open Vld gaven we eerder al aan dat het niet meer dan redelijk zou zijn om een bepaalde overgangsperiode te voorzien.

Fractievoorzitter Sami Souguir: “Als Open Vld zijn we tevreden dat de nodige redelijkheid aan de dag zal worden gelegd, door wie voor het eerst wordt geflitst bij het binnenrijden van de nieuwe delen van het autovrije gebied of aan de knippen niet onmiddellijk te beboeten. In plaats daarvan zal men een sensibiliseringsbrief sturen. Dit komt volledig tegemoet aan ons pleidooi voor redelijkheid.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.