›› Home ›› Nieuws

Gents Stadsdistributieplatform gelanceerd

22 maart 2017

GentLevert is een open stadsdistributieplatform dat de distributie in de Gentse binnenstad efficiënter en duurzamer laat verlopen. Samen met PUUR GENT, Bubble Post en CityDepot zal de Stad Gent de levering van goederen in de binnenstad fundamenteel anders en toekomstgericht aanpakken. Zo blijft Gent een aangename en leefbare stad om te wonen, te winkelen en te vertoeven.

Leveren anders bekeken

Gent kent de laatste jaren een forse groei. Dat is een goede zaak, maar helaas heeft dit ook een grote impact op de mobiliteit in de stad. De levering van goederen leidt niet alleen tot grote hinder en ergernis, maar doet ook de logistieke kost voor de vervoerders, leveranciers en handelaars fors oplopen.

Om de economische vitaliteit en de leefbaarheid van de stad te vergroten, moeten we stadsdistributie anders aanpakken. Door zowel het inkomend als het uitgaand goederenverkeer beter te organiseren, kan deze eerste en laatste schakel in de logistieke keten slimmer en duurzamer verlopen. Dit betekent op termijn zowel voor handelaars, vervoerders, shoppers als bewoners een economisch, ecologisch en maatschappelijk voordeel.

'Met GentLevert willen we een innovatieve oplossing aanreiken aan handelaars én hun leveranciers om ook in de toekomst de binnenstad snel en efficiënt te kunnen blijven beleveren. Beide logistieke partners mogen 24/24 leveren in de voetgangerszone, ook wanneer alle andere voertuigen er geweerd worden. Met andere woorden alle voertuigen die rondrijden in het voetgangersgebied, vervoeren pakjes die enkel voor Gent zijn bestemd. Dit op een manier dat de leefkwaliteit in de stad én het comfort van de shopper/passant ten goede komt.'- Christophe Peeters, schepen van Middenstand en Innovatie

 

Stadsdistributie innoveren vanuit de markt

De Stad Gent wil een voortrekkersrol spelen in het uitbouwen van een milieuvriendelijke en efficiënte stadsdistributie. Samen met PUUR GENT en logistieke partners Bubble Post en CityDepot werd GentLevert uitgebouwd, een distributieplatform dat innovatieve concepten voor het leveren en ophalen van goederen in de binnenstad zal stimuleren en coördineren.

Het basisprincipe is simpel. Goederen worden zoveel mogelijk verzameld aan de stadsrand zodat vrachtwagens de binnenstad niet meer in moeten. Vanuit een distributiecentrum vertrekken de goederen vervolgens gebundeld naar hun eindbestemming, met milieuvriendelijke vervoermiddelen die optimaal beladen worden.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.