›› Home ›› Nieuws

'Eerste opvoeders van kinderen zijn hun ouders'

22 maart 2017

Naar aanleiding van het debat in het Vlaams parlement over het belang van ouderparticipatie van ouders met een migratieachtergrond, vond ook in de Gentse gemeenteraad een debat hierover plaats. Gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil kwam hierop tussen en stelde dat het debat niet mag verengd worden tot ouders met een migratieachtergrond. 

Mehmet Sadik Karanfil: "Ouderparticipatie moet een prominente rol in het onderwijsbeleid innemen: de eerste opvoeders van kinderen zijn immers hun ouders. Ouders moeten hun kinderen maximaal voorbereiden op de complexe maatschappij waarin we leven en de uitdagingen waarmee hun kinderen later zullen geconfronteerd worden. En hoe kan je dat anders beter doen dan op een betrokken manier de schoolloopbaan van je kind mee op te volgen? Het gaat niet op dit debat te verengen tot ouders met een migratieachtergrond. Oplossingen worden immers niet gevonden door te polariseren. Het is een complexe problematiek, veelal een verhaal van kansarmoede, en daarbovenop komt dan soms ook nog eens een taalbarrière. We moeten samen als maatschappij, alle mogelijke inspanningen leveren, zodanig dat we alle kinderen in ons onderwijssysteem mee kunnen krijgen."

Lees hier de volledige tussenkomst van Mehmet Sadik Karanfil

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info