›› Home ›› Nieuws

Extra aandacht voor werkzoekende jongeren

21 maart 2011

Hoewel de economie heropleeft en de globale werkloosheidscijfers dalen, blijft het aantal langdurig werkzoekende jongeren in Gent toenemen. Schepen van Werk Sofie Bracke zet de komende twee jaar extra in op deze kwetsbare groep met het Werk@telier en Jobkot. “Jongeren begeleiden naar een goede job begint nog voor ze afgestudeerd zijn”, legt schepen Bracke uit.

“Met het project ‘Jobkot’ worden in twee jaar tijd 350 jongeren uit kansengroepen begeleid naar een eerste baan of een nieuwe studie. In het Jobkot kunnen de jongeren terecht voor sollicitatietips en informatie over de arbeidsmarkt. We informeren hen ook over knelpuntberoepen en opleidingen om in die sectoren aan de slag te gaan. Het ‘Werk@telier’ richt zich op jongeren onder de 25 die minstens een jaar werkzoekend zijn. Door de gezamenlijke uitwerking van projecten en bedrijfsstages versterken we hun vaardigheden en leren we hen wennen aan het werkritme. In twee jaar tijd zullen we op die manier 600 jongeren begeleiden naar een job.”

Met deze projecten wil Open Vld Gent gelijke startkansen geven aan alle jongeren om hen zo in staat te stellen hun eigen toekomst te bepalen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info