›› Home ›› Nieuws

De sage van Meulestedebrug

25 mei 2011

Meulestedebrug vormt een belangrijke verbinding tussen de R4 en de Industrieweg. De brug is versleten en om de haverklap defect. Sas van Rouveroij, fractieleider in het Vlaams Parlement, vindt het hoog tijd dat de Vlaamse regering werk maakt van een nieuwe, duurzame en veilige brug.

De brug dateert van 1955 en heeft zwaar te lijden onder het vele vrachtvervoer. De Vlaamse overheid verklaarde zes jaar geleden dat de brug dringend aan vervanging toe is, maar tot op heden nam men geen initiatief. Bijgevolg moet één van de drukste verkeersaders het doen met een brug die dit jaar al negen keer defect ging.

 

“Telkens de brug in panne valt, heeft dit zware gevolgen voor het verkeer in Gent”, zegt Cédric Verschooten, OCMW-raadslid uit Wondelgem. “Bovendien lijden de buurtbewoners onder de slechte staat van de brug. De losliggende balken veroorzaken immers veel geluidshinder telkens een (vracht)wagen over de brug rijdt”, vult van Rouveroij aan.

De instandhoudingswerken zijn symptomatisch voor het beleid van de Vlaamse regering. De in 2007 beloofde studie voor de vervanging, werd nog steeds niet uitgevoerd. Van Rouveroij en Verschooten volgen de situatie op de voet en denken ook na over de gevolgen tijdens de vervanging. Ze pleiten voor een tijdelijke vervangbrug om de hinder tot een minimum te beperken.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.