›› Home ›› Nieuws

PUUR Gent gaat online en lanceert campagne SHOP-OP ZONDAG

19 april 2017

PUUR GENT heeft een eigen website ontwikkeld met informatie over het unieke horeca- en winkelaanbod in Gent. Zowel handelaars als consumenten vinden er het antwoord op al hun vragen rond 'Gent winkelstad'. Daarnaast organiseert en promoot PUUR GENT ook de maandelijkse koopzondagen. Vanaf april 2017 wordt de promotiecampagne SHOP-OP ZONDAG op volle kracht uitgerold.

PUUR GENT heeft tot doel het imago van Gent (en deelgemeenten) als winkel- en horecastad in zijn totaliteit te versterken, door efficiënte promotie en het beheren van het winkelgebied. PUUR GENT staat onder andere in voor de organisatie en promotie van Braderie Publique, de vernieuwde eindejaarsverlichting en van de maandelijkse koopzondagen.

Puur Gent gaat online

PUUR GENT heeft een eigen online startpunt ontwikkeld, waar een schat aan informatie over het unieke horeca- en winkelaanbod in Gent terug te vinden is. De website is opgebouwd uit twee onderdelen, een deel voor het brede publiek en een deel specifiek voor de Gentse handelaars en horeca.

Informatie voor het brede publiek

PUUR GENT profileert zich tot ver buiten de Gentse stadsgrenzen als sterk merk. Shoppingfanaten uit alle windstreken vinden zo hun weg naar ons authentieke en eigenzinnige ‘openluchtwinkelcentrum’. Op de nieuwe website vinden ze alles voor de planning van hun shoppingtrip: Hoe verplaats je je best naar en in Gent? Waar vind je de hipste boetiekjes en gezelligste eetadresjes? Wanneer begint de eindejaarsshopping?, enz.

Ook alle data van koopzondagen en Braderie Publique, en de deelnemende handelaars zijn hier opgenomen. Kortom, alle handige info om een shoppingtrip naar Gent voor te bereiden verzameld op een adres.

Informatie voor Gentse handelaars en horeca

Daarnaast is er voor handelaars en horeca veel informatie opgenomen rond de acties, werking en ondersteuning van PUUR GENT. De website is het antwoord op de vraag van handelaars en horeca naar meer directe en duidelijke communicatie. Daarom is hier de nodige ruimte voorzien voor een overzicht op maat: interessante subsidies, regelgeving specifiek voor de middenstand, inschrijvingspagina’s voor acties zoals koopzondagen, Braderie Publique, netwerkmomenten, en zoveel meer.

Ontdek de nieuwe website hier!

Promotiecampagne koopzondagen

Met de organisatie van de vaste koopzondagen speelt PUUR GENT in op de vraag van handelaars, de steeds groter wordende concurrentie van het 24/24- onlineshoppen, de baanwinkels die op zondag geopend zijn en de omringende centrumsteden die al langer vaste koopzondagen aanbieden.

'Dat er op zondag wel degelijk een verkooppotentieel is in Gent, is duidelijk. Op basis van onder andere passantentellingen op zondag 2 april 2017 blijkt dat Gent nog steeds in de lift zit als bijzonder aantrekkelijke winkelstad. De koopzondag in april lokte immers ruim 20.000 bezoekers meer dan die van maart'- Christophe Peeters, schepen van Middenstand

SHOP-OP ZONDAG

PUUR GENT organiseert niet enkel de maandelijkse koopzondagen, PUUR GENT staat ook in voor de promotie ervan. Vanaf april 2017 wordt daarom de promotiecampagne SHOP-OP ZONDAG op volle kracht uitgerold. Daarvoor wordt er samengewerkt met het communicatiebureau The Oval Office.

De naam SHOP-OP ZONDAG verwijst naar de gekende pop-uprestaurants, pop-upbars, pop-upshops. Gent ontpopt zich de eerste zondag van de maand tot een pop-upshoppingbelevenis. SHOP-OP ZONDAG wordt een maandelijkse, vaste afspraak om af te zakken naar Gent om te genieten op z’n zondags: ontspannen shoppen, kuieren langs de markten, en zo veel meer.

Alle handelaars die deelnemen aan de koopzondagen zullen te herkennen zijn aan de raamsticker met het SHOP-OP ZONDAG-logo. De koopzondagen zullen verder gepromoot worden, onder andere in damesbladen, op de regionale televisie, bij De Lijn, via affichage en op sociale media. Op de koopzondag van 7 mei 2017 zullen ook winkeltassen verdeeld worden onder de handelaars, om de campagne in de verf te zetten.

Als extraatje voorziet PUUR GENT bovendien gratis openbaar vervoer op stadsnetten tijdens de maandelijkse koopzondagen.

Het gaat om:

4 tramlijnen
9 stadslijnen
27 streeklijnen

Dat betekent dat alle openbaar vervoer van De Lijn op die zondagen naar en in Gent gratis zal zijn. Wie de auto neemt, kan die achterlaten op een van de 14 park-and-rides aan de rand van de stad en van daaruit gratis verder reizen met de bus of de tram naar het Gentse stadscentrum.

De bussen en trams zullen rijden volgens de normale zondagsregeling. Maar om op de koopzondagen meer capaciteit en dus meer comfort te kunnen bieden, zet De Lijn voor de koopzondagen niet alleen grote en comfortabele trams in (Hermelijnen en Albatrossen), maar voorziet ze ook gelede bussen ( harmonicabussen) in plaats van standaardbussen op een aantal stadslijnen.

Het gaat dan om buslijnen:

Buslijn 17: Oostakker P+R richting Drongen
Buslijn 18: Oostakker P+R richting Drongen en Merendree
Buslijn 38: Blaarmeersen richting Sint-Amandsberg, Achterdries
Buslijn 39: Blaarmeersen richting Oostakker Dorp

Bijkomend zullen er vanaf eind mei tijdens het weekend geen PCC-trams meer rondrijden in Gent. Vanaf dan zullen op weekends enkel nog de grootste, comfortabele en meest toegankelijke trams ingezet worden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info