›› Home ›› Nieuws

Buitensingel eindelijk aangepakt

25 mei 2011

De komende jaren zal er heel wat veranderen in de Wondelgemse Meersen. Naast een nieuwe tram- en busstelplaats en een psychiatrisch centrum, zullen we als stad ook een lokaal bedrijventerrein ontwikkelen in het achterliggende gebied, waar de eerste bedrijven zich in 2012 kunnen vestigen. Dit bedrijventerrein moet een antwoord bieden op de schaars beschikbare bedrijfsruimte in Gent op dit moment.

Maar naast de economische ontwikkelingen in het gebied is er uiteraard ook aan de buurtbewoners gedacht. Zo zal de Limbastraat herbestemd worden als woonzone, zodat de woningen er niet langer zonevreemd zijn. En om sluipverkeer naar de Bloemekenswijk te vermijden, zal de spooroverweg afgesloten worden en komt er een volledig nieuwe weg die op twee plaatsen zal aantakken op de Wiedauwkaai.

In het gebied zal 5 ha groen en natuur voorzien worden. Langs de Lieve wordt een volwaardige groenas uitgebouwd met een fiets- en wandelpad. Het bestaande fietspad langs de Buitensingel is al jaren in slechte staat. Doordat de nieuwe ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein op het huidige fietspad komt te liggen, zal daarnaast een volledig nieuw fiets- en wandelpad aangelegd worden.

Eerste Schepen Mathias De Clercq: “Wie wel eens in de Wondelgemse Meersen komt kan er niet naast kijken: een oude verwaarloosde site en aantrekkingspool voor zwerfvuil en sluikstorten. Met projecten als dit kiezen we er resoluut voor om veelal vervuilde sites te herontwikkelen tot nieuwe hedendaagse bedrijventerreinen, met extra aandacht voor de leefbaarheid voor de buurtbewoners.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info