›› Home ›› Nieuws

Nieuwe app om sluikstorten te melden

15 09 2017

Wie een sluikstort ziet, kan dat voortaan melden via de meldingsapp sluikstort, iets waar Open Vld Gent lang voor geijverd heeft, onder andere via schepen Sofie Bracke en raadslid Stephanie D'Hose in de Raad van Bestuur van Ivago. Met de app kan je op een kaartje de locatie aanduiden, enkele vragen beantwoorden, een foto nemen en de melding versturen. IVAGO zorgt voor de rest. Snel, en eenvoudig!

Een schone, propere stad is een hele uitdaging. IVAGO en diverse stadsdiensten zijn dagelijks in de weer om onze stad proper te maken en te houden. Helaas zijn er nog heel wat sluikstorten. Zowel preventief als repressief wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er minder gesluikstort wordt, maar er moet ook opgeruimd worden.

Gentenaars melden sluikstorten

IVAGO ontvangt jaarlijks meer dan 15.000 meldingen van sluikstort, zowel van burgers als van diensten zoals de Gemeenschapswacht. De meldingen komen in een automatisch planningssysteem voor opruiming terecht. IVAGO tracht het sluikstort binnen de 2 werkdagen op te ruimen. In 2016 ruimde IVAGO 538 ton sluikstort op. De meldingen van sluikstorten die niet onder de bevoegdheid van Ivago vallen, worden bezorgd aan de cel Netheid van Stad Gent, die dit opneemt met de bevoegde dienst of overheid.

Voortaan ook met een meldingsapp

Melden van sluikstort kon al telefonisch, via mail, of online via meldsluikstort.gent. Om het melden van sluikstort nog makkelijker te maken hebben Stad Gent, IVAGO en Digipolis nu een meldingsapp ontwikkeld. Hiermee kan je snel en eenvoudig de locatie en aard van het sluikstort doorgeven en ook een foto toevoegen. Deze info wordt vervolgens bezorgd aan IVAGO. Door de foto, de locatie en de aard van het sluikstort kunnen zij het opruimen ervan beter inplannen.

Meer info

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.