›› Home ›› Nieuws

Shop op zondag is een groot succes

26 november 2017

Koopzondagen waren er dit jaar al in Gent op elke eerste zondag van de maand. Maar in december is elke resterende zondag van het jaar in Gent een officiële koopzondag, tot en met de start van de solden op 7 januari. Niet iedereen was meteen gewonnen voor het concept van vaste koopzondagen, maar bij de start van het circulatieplan, kreeg schepen van Middenstand Christophe Peeters eindelijk groen licht om officiële vaste koopzondagen te lanceren in Gent. Dat betekent dat winkels die door de wetgeving verplicht één dag in de week moeten sluiten, vaak een zondag, uitzonderlijk toch mogen openen.

Dat het shop-op zondagen intussen erg aanslaan en  heel wat mensen naar de stad zuigen, blijkt uit alle tellingen. Het bedrijf City Traffic doet die metingen voor de Stad Gent aan de hand van wifi- en bluetooth-signalen van smartphones op verschillende winkelassen.

“Zelfs handelaars die oorspronkelijk tegen waren, vragen zich nu af waarom we zolang gewacht hebben", zegt voorzitter van PUUR Gent en Middenstandsschepen Christophe Peeters. "Zeker de combinatie met het gratis openbaar vervoer dat we speciaal voorzien op onze koopzondagen zorgt ervoor dat er veel volk naar de stad komt”

Ook in 2018 gaan we door met de vaste koopzondagen. Shop op Zondag in 2018, betekent elke eerste zondag van de maand en alle weekends van december extra winkelplezier in onze stad. PUUR GENT investeerde dit jaar 200.000 euro in de promotie van de Shop-op zondagen. Voor 2018 ligt nog eens 200.000 euro klaar.

In het kader van eindejaar zijn vanaf volgende week de winkels élke zondag open, dus op 3, 10, 17, 24 en 31 december, en ook op 7 januari.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.