›› Home ›› Nieuws

Mobiel dienstencentrum succes

12 december 2017

Het aantal bezoekers van het Mobiel Dienstencentrum is sinds hij voor het eerst uit reed in 2012 verviervoudigd. Dat bleek tijdens de commissie Algemene Zaken na een vraag van onze fractievoorzitter Sami Souguir.

In de vrachtwagen kunnen mensen terecht voor het aanvragen van een identiteitskaart, het ophalen van een rijbewijs en allerlei andere verrichtingen van de dienst Burgerzaken maar Gentenaars kunnen er ook terecht voor vragen aan Gentinfo en het uitlenen van een boek uit de Gentse bib. 

'Waar er in 2012 nog 'slechts' 2.400 Gentenaars geholpen werden, steeg dat tegen 2014 al naar meer dan 5.000', aldus schepen  Sofie Bracke. 'Weer twee jaar later, in 2016, werd voor het eerst de kaap van 10.000 bezoekers gehaald. Dit jaar, zitten we begin december al op een 10.500 bezoekers. Elk jaar evalueren we het bedieningsschema en passen we aan waar nodig. Zo beslisten we in 2013 bv. om de vrachtwagen langer aan de stations Dampoort en Sint-Pieters te laten staan. Werkende en pendelende Gentenaars kunnen er tot 19 uur terecht. Die aanpassingen blijken hun vruchten af te werpen.'

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.