›› Home ›› Nieuws

Mieke Bouve versterkt team Open Vld Gent

25 april 2018

De Gentse actrice Mieke Bouve zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een prominente plaats krijgen op de lijst van Open Vld Gent. Mieke zal haar huidige zetel in de gemeenteraad opnieuw ter beschikking stellen van S.PA-Groen. “Het kartel was niet langer de juiste plek om mijn engagement voor Gent vorm te geven.”

Mieke Bouve zette haar eerste stappen in de lokale politiek in 2000 voor Volksunie – ID. Toen Volksunie in 2001 uiteenspatte koos ze voor het sociaalliberale Spirit. Mieke deed altijd vanuit een sterke sociale inslag aan politiek, met een sterk geloof in de kracht van elk individu om de eigen toekomst vorm te geven. In 2006 stond Mieke op de S.PA – Spirit-lijst, in 2012 op de kartellijst S.PA – Groen.

Mieke Bouve: “Ik heb de voorbije maanden vastgesteld dat de kartellijst niet langer de juiste plek is om mijn engagement voor Gent vorm te geven. Het politieke vuur brandt echter nog steeds. In de toekomst wil ik blijven bouwen aan een sterk Gent dat oog heeft voor wie het moeilijk heeft én ontplooiingskansen geeft aan iedereen. Open Vld schrijft een verhaal waar ik me goed bij voel. Open Vld Gent is een sterke ploeg waar ik me goed in zal voelen en waar ik verder invulling kan geven aan mijn maatschappelijk engagement. De Gentse liberalen zijn de beste garantie op een progressief en ambitieus Gent, een stedelijk beleid dat keuzes durft te maken zonder te betuttelen.”

Mieke heeft de voorbije maanden verschillende gesprekken gehad met Sven Gatz, met wie ze een gedeeld verleden heeft bij Volksunie, ID21 en Spirit. Die gesprekken brachten de bal aan het rollen, waarna ze een reeks goede gesprekken gehad met Open Vld Gent.

Kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq: “We verwelkomen Mieke in ons team en zijn zeer blij dat zij gelooft in ons sterk project voor Gent. Mieke zal ons sterk team nog verder versterken. Ze zal op een prominente plaats staan op onze lijst om samen met het hele team van Open Vld Gent de Gentenaars te overtuigen dat de Gentse liberalen de beste garantie zijn voor een ambitieus, progressief en toekomstgericht Gent.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.