›› Home ›› Nieuws

Christophe Peeters neemt verder prominente rol op binnen de Gentse Open Vld

2 januari 2019

Na een aantal positieve gesprekken tussen Mathias De Clercq en Christophe Peeters, zal Christophe een verdere prominente rol spelen binnen Open Vld Gent. Christophe zal zetelen als raadslid voor Open Vld Gent en zal ondervoorzitter worden van de gemeenteraad om na 3 jaar het voorzitterschap over te nemen.

Christophe Peeters legt op 3 januari de eed af als Open Vld raadslid in de Gentse gemeenteraad, en zal ten volle zijn rol als gemeenteraadslid opnemen. Daarnaast zal Christophe ondervoorzitter van de gemeenteraad worden, om na drie jaar het voorzitterschap van de gemeenteraad over te nemen.

Op vraag van Mathias, zal Christophe blijven deel uitmaken van het Open Vld college, het orgaan waar de politiek strategische lijnen van de Gentse liberalen worden uitgezet. Op deze manier blijft Christophe mee aan het stuur zitten van Open Vld Gent.

Mathias De Clercq en Christophe Peeters: “Na een moeilijke periode draaien we de bladzijde om en kijken we samen vooruit in het belang van de partij waar we beiden in geloven, en vooral, in het belang van de Gentenaars. We nemen onze verantwoordelijkheid op ten opzichte van onze stad en onze kiezers.”

Christophe Peeters: “De gebeurtenissen van de voorbije weken hebben mij als mens diep gekwetst. Ik heb echter als politicus steeds mijn verantwoordelijkheid genomen, ten aanzien van onze stad, mijn partij en mijn bijna 5000 kiezers. Dit zal ik ook in de toekomst blijven doen als gemeenteraadslid voor Open Vld.”

Mathias De Clercq: “Ik ben verheugd dat Christophe een verdere prominente rol zal opnemen binnen onze partij. Christophe heeft met zijn 24 jaar beleidservaring een pak kennis opgebouwd, en is ontegensprekelijk van groot belang voor onze partij en onze stad. We kijken er naar uit om op een positieve manier verder samen te werken.”

Stephanie D’Hose is aangeduid door de voltallige fractie als fractieleider van Open Vld Gent. Samen met adjunct-fractievoorzitter Carl De Decker zal zij de grootste fractie in de Gentse gemeenteraad leiden.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.