›› Home ›› Nieuws

Open Vld Gent kiest Marnix Vandenbulcke als nieuwe voorzitter

22 juni 2019

Open Vld Gent koos zaterdag 22 juni Marnix Vandenbulcke als haar nieuwe voorzitter. Dit gebeurde op het ledencongres, waar ook een nieuw huishoudelijk reglement ter debat voorgedragen werd. Waarnemend voorzitter Christophe Peeters werkte 6 maanden lang, samen met het beheerscomité, aan dit nieuwe reglement. U kan hier het definitief reglement nalezen.

Peeters: "De leden konden vandaag - in goede liberale traditie - amendementen indienen op het voorgelegde huishoudelijk reglement. Daar kon dan door alle stemgerechtigde aanwezigen over gestemd worden. Onze leden zijn het centrum van onze politieke werking, ze zijn onze eerste ambassadeurs."

Vers verkozen voorzitter Marnix is al jarenlang actief binnen de partij als lid, voorzitter van een lokale afdeling en bestuurslid van Open Vld Groot Gent. Hij was tot op vandaag ook secretaris-generaal van het beheerscomité van de partij, een functie die hij nu dus inruilt voor het voorzitterschap. 

Met vier duidelijke prioriteiten wil Vandenbulcke aan zijn mandaat als voorzitter beginnen. Eerst en vooral wil hij de duidelijke en transparantie visie van de liberale ploeg verder uitbouwen en concretiseren naar de leden toe. Bijkomend moet er ook opnieuw een grotere betrokkenheid zijn van en onder de leden. Een intensieve wijkwerking moet hier in elk geval aan bijdragen. Tenslotte zal ook worden nagedacht om duidelijke en vooral duurzame structuren op te stellen, waarvan de partij de bevoegdheden in samenspraak met de leden vastlegt. 

Marnix Vandenbulcke: “Uiteraard ben ik blij met het vertrouwen dat ik van onze leden heb gekregen. Ik ben er mij van bewust dat vernieuwingen breed gedragen moeten zijn om effectief te kunnen werken. Samenwerken met alle geledingen van de partij is daarom mijn centrale boodschap”.

Marnix was de enige kandidaat en kreeg 84,4 % van de stemmen achter zich.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info