›› Home ›› Nieuws

Het leven is te kort om slechte boeken te lezen

29 november 2019

Schepen van Cultuur en voorzitter van De Krook Sami Souguir was aanwezig op de eerste samenkomst van de Gentse stadslezers. Maar liefst 456 mensen schreven zich in voor het nieuwste project van bibliotheek De Krook. 

De eerste bijeenkomst van de stadslezers was een groot succes. De jongste ambassadeur is 9 jaar oud, de oudste mag al 85 kaarsjes uitblazen. 

"Gent Leest is niet zomaar een webplatform met leestips, het is de eerste echte leescommunity van Gent. De site kwam tot stand van en voor Gentenaren en in samenwerking met meerdere partners uit het veld", aldus schepen Sami Souguir. 

"De missie van Gent Leest is klaar en duidelijk: lezen meer zichtbaar maken in Gent en een echte community worden. De mosterd werd gehaald in Leuven. Net als Antwerpen en Brugge stapt ook Gent mee in het opschalingsproject van Leuven Leest. We zijn in Gent koploper en zullen al op 14 februari op volle snelheid van start gaan". 

Dat het een heuse taak is om 456 mensen geëngageerd te houden, beseft men bij bibliotheek De Krook ook. Daarom zal 2 keer per jaar een ontmoeting plaatsvinden tussen de organisatoren en de stadslezers. Op die manier kan worden geluisterd naar opmerkingen, verbeteringen, ervaringen, nieuwe ideeën en nog zo veel meer. 

Wie nog stadslezer wil worden kan dat nog steeds via www.gentleest.be  

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info