›› Home ›› Nieuws

Betere afstelling van de verkeerslichten kruispunt Antwerpse Steenweg

29 november 2019

Gemeenteraadslid Carl De Decker kaartte in het verleden al meerdere malen de dringende heraanleg van het kruispunt aan de Antwerpse steenweg met de Orchideestraat aan. Hij volgt de concrete realisatie dan ook van dichtbij op.

De realiteit is jammer genoeg dat het nog even zal duren voor de uiteindelijke heraanleg van het kruispunt effectief zal gerealiseerd worden. Elke dag rijden honderden auto's uit de Orchideestraat en Groenstraat terwijl fietsers groen licht hebben. "Het dramatische ongeluk met een jonge fietser ligt helaas nog heel vers in het geheugen", klinkt het bij Carl De Decker. 

Zijn pleidooi voor een betere onderlinge afstelling van de verkeerslichten vond alvast gehoor bij de schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. Een betere afstelling van de lichten zou alvast de verkeersveiligheid een stuk verhogen. Verder zal in overleg met Vlaams parlementslid Stephanie D'Hose een overleg plaatsvinden. Op korte termijn willen zij samenzitten met de bevoegde minister, Lydia Peeters, om de hoogdringendheid van de heraanleg van het kruispunt te bepleiten. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info