›› Home ›› Nieuws

Sofie op dienstreis naar Den Haag en Utrecht

29 november 2019

Schepen Sofie Bracke liet zich vorige week inspireren op een dienstreis naar Den Haag en Utrecht.

Zo bezocht ze o.a. The Hague Tech, Utrecht Science Park en het stadskantoor in Utrecht. 

The Hague Tech is een verzamelgebouw waar startende techbedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken aan de oplossingen van morgen. Dit idee van een IT-hub willen we ook in de Gentse Haven en in het Wintercircus realiseren.

In Utrecht bezocht de schepen het Stadskantoor dat gebouwd is door dezelfde architect waarmee wij in Gent het nieuwe Stadskantoor in 2021 zullen realiseren. Het belooft alvast een modern staaltje architectuur te worden, waar klantgerichtheid centraal zal staan.

Maar ook het Utrecht Science Park was het zien waard. Het is een wetenschapspark waar bedrijven en onderwijs elkaar ontmoeten en waar mobiliteit een even grote uitdaging is als in onze zuidelijke mozaïek in Gent. De inzet van zowel tramlijnen, P&R aan de buitengebieden en goede deelsystemen voor fietsen blijkt cruciaal in functie van goede ontsluitingen. Dit werd vooral gerealiseerd vanuit de centrale stichting ‘Utrecht Science Park’ . Een model dat misschien ook eens moet onderzocht worden in de zuidelijke mozaïek.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.