›› Home ›› Nieuws

Sofie stelt budgetten en plannen voor

13 december 2019

Schepen Sofie Bracke stelde in de commissies vorige week haar budgetten en plannen voor voor de komende jaren. Zo wordt o.a. 55 miljoen euro voorzien voor sportvoorzieningen. Wij geven graag een overzicht mee.

“We richten ons op 3 pijlers: het aanpakken van onze verouderde infrastructuur, investeren in nieuwe infrastructuur en het ondersteunen van onze Gentse clubs”, legt Sofie uit. Zo worden meer dan 100 clubs op de één of andere manier ondersteund door de Stad, en worden de Blaarmeersen gezinsvriendelijker gemaakt door o.a. een nieuw strandgebouw met cafetaria en een nieuwe speeltuin en glijbaan. Benieuwd naar de plannen? Hieronder een overzicht.

Ook de budgetten voor Economie werden besproken. “Uiteraard willen we onze lokale ondernemers nog steeds ondersteunen zodat Gent een bloeiende ondernemersstad blijft”, aldus Sofie. “Zo blijven we elk jaar investeren in de subsidie voor het verfraaien van handelspanden, krijgen starters nog steeds hun inschrijvingsgeld in de Kruispuntbank van Ondernemingen terugbetaald en wordt elk jaar meer dan 1 miljoen euro voorzien voor de werking van PuurGent die via gerichte acties de lokale handel en horeca in de stad ondersteunt. En daarnaast is er natuurlijk ook de uitrol van ons actieplan nightlife.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.