›› Home ›› Nieuws

Gent krijgt regenboogzebrapad!

13 december 2019

Fractieleidster Stephanie D'Hose en adjunct-fractieleider Carl De Decker zetten zich al jaren in voor de belangen van de holebigemeenschap in onze stad. Een vraag die al lang speelt is het aanbrengen van een regenboog-zebrapad. Stephanie D'Hose merkte tijdens de commissie mobiliteit op dat heel wat steden al zo'n zebrapad hebben.

De schepen bracht goed nieuws: het regenboogzebrapad komt er! 

Stephanie D'Hose vroeg in het verleden al naar de aanleg van dergelijk zebrapad. Volgens de stadsdiensten zou dit niet reglementair aangebracht kunnen worden. 

In de commissie mobiliteit van december haalde Stephanie een aantal andere steden en gemeenten aan waar wel al een regenboogzebrapad werd aangebracht. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw beantwoorde haar vraag deze keer wel positief. Gent krijgt dus haar regenboogzebrapad. Meer specifiek komt het er aan het Wilsonplein, omdat daar het langste zebrapad van Gent gelegen is. 

Naast onze fractieleidster zet ook adjunct-fractieleider Carl De Decker zich al jaren in voor de holebigemeenschap. "De vraag naar een regenboogzebrapad speelt al enkele jaren. Het is een teken van verdraagzaamheid en gelijkheid. Gent werd onlangs ook uitgeroepen tot een van de meest holebivriendelijke steden ter wereld! Dan kunnen we niet achterblijven met het aanbrengen van aangepast zebrapad", aldus Carl De Decker.

Stephanie D'Hose is alvast zeer tevreden met het positieve antwoord van de schepen. "Het was niet de eerste keer dat ik de vraag stelde. Ik ben steeds blijven kloppen op dezelfde nagel, met succes!"

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.