›› Home ›› Nieuws

Startschot Gentse Winterfeesten

13 december 2019

Op 6 december werd het startschot gegeven voor de Gentse Winterfeesten 2019. Schepen van Cultuur Sami Souguir, fractieleidster Stephanie D'Hose en gemeenteraadsleden Christophe Peeters, Manuel Mugica Gonzalez, Steve Stevens en Christiaan Van Bignoot waren aanwezig op de ijspiste voor de opening. 

Vorige week verenigden heel wat lokale handelaars zich nog door de beslissing om de eerste week van de winterfeesten te schrappen. Schepen van Economie Sofie Bracke zat met hen samen en vond een mooi compromis.  

In 2020, 2021 en 2022 zullen de Gentse Winterfeesten telkens starten op de tweede donderdag van december en stoppen op 31 december. De overeenkomst over deze nieuwe begin- en einddata werd vorige week bereikt tussen Stad Gent, Unizo Oost-Vlaanderen, Horeca Oost-Vlaanderen en de Opperdekenij. Ook met de ervaring van de huidige uitbater werd rekening gehouden. De beslissing biedt een oplossing aan de bezorgdheden van zowel de centrumbewoners als met de lokale ondernemers, de horeca en de bezoekers. 

"Tegen 1 januari zijn de cadeautjes meestal gekocht. Met deze nieuwe regeling kiezen we dus voor de commercieel meest interessante periode en altijd met drie weekends. PuurGent zal er ook voor zorgen dat de start van de Winterfeesten opengetrokken wordt naar de lokale ondernemers en horeca", klinkt het bij schepen Sofie Bracke.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.