›› Home ›› Nieuws

Goedkeuring meerjarenbegroting

17 januari 2020

Tijdens de laatste gemeenteraad van 2019 werd de meerjarenbegroting voor de komende jaren goedgekeurd. Adjunct-fractievoorzitter Carl De Decker deed voor onze fractie de tussenkomst voor de budgetbesprekingen.

"Collega’s, we hebben in Gent vele mooie tradities. En hoewel tegenwoordig alles sexy, hip en trendy moet zijn, wil ik er 1 traditie uitpikken, met name als het gaat over de financiën van de stad, de centen van de Gentenaars. Op vlak van het stadsbudget hebben we in Gent de traditie om, met rustige vastheid, jawel collega’s, op te treden als goede huisvader". Met deze woorden opent Carl De Decker zijn tussenkomst. 

"Het is onze plicht collega’s, als verkozen vertegenwoordigers van de Gentenaars om op al deze uitdagingen krachtdadig, met de blik vooruit en in een sfeer van optimisme, een antwoord te bieden.

Met het plan dat hier vanavond voorligt doen we dat. Met meer dan 600 miljoen euro aan investeringen blijven we dus, in de lijn van de voorbije 25 jaar, kiezen voor investeringen in de toekomst van onze stad, met duidelijke keuzes aan de inkomstenzijde."

Besluiten doet hij met volgende woorden: "collega's, in het meerjarenplan dat voorligt maken we gedurfde weloverwogen keuzes en zijn we ambitieus. Op elk vlak. Het is bij uitstek in de steden dat beleidsmakers het verschil kunnen maken en directe impact hebben. Dat zal niet veranderen, welintegendeel: om u een idee te geven: tegen 2050 woont 2/3 van de wereldbevolking in steden, volgens de Verenigde Naties. Dit college neemt de uitdaging aan en gaat ervoor. Met de blik vooruit. Optimisme is immers meer dan ooit een moral duty. Vanuit de open vld fractie nemen wij de handschoen op en gaan we aan de slag om er samen iets van te maken."

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info